Titulinis
Kalbu kursai Studijos užsienyje Verslui Kitos paslaugos Apie mus

Ekonomikos srities studijos

Greitas temos pasirinkimas

Play Video about economy

Apie ekonomikos studijas

Jei susidomėjęs seki tarptautines naujienas arba mielai klausai verslo, finansų paskaitų – tikrai vertėtų pasidairyti į ekonomikos studijas. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ekonomika – tai tik skaičiavimai, tačiau iš tiesų šis mokslas yra apie žmones ir jų įpročius.

Ekonomikos mokslas skirstomas į dvi pagrindines šakas: mikroekonomiką ir makroekonomiką. Mikroekonomika tiria pavienių objektų sąveikas, pavyzdžiui namų, įmonių, pardavėjų arba paslaugų tiekėjų. Makroekonomika tiria platesnes ekonomikos sąvokas: nedarbingumo priežastis, infliaciją, ekonominį augimą ir kt.

Pirmieji studijų metai dažniausiai bus kupini teorijos, seminarų ir rašto užduočių, tačiau vėlesniuose kursuose užduotys gali būti grupinės, skiriamos pagal pasirinktas specializacijas. Mikroekonomikos studijose gali atsirasti praktinių užduočių, o makroekonomikos – istorijos nagrinėjimo.

Ekonomikos studijose dažnai reikia jungti teorijos ir tyrimų, stebėjimų duomenis, naudoti statistikos formules. Taigi, nors tai ir socialinis mokslas, būsimieji studentai turėtų mokėti operuoti skaitmenimis, gebėti mąstyti analitiškai, o prireikus – pasitelkti informacines technologijas sudėtingiems skaičiavimams ar statistikos, tendencijų atvaizdavimui.

Kaip galime padėti?

Karjeros konsultacijos

Studijų kryptis skamba įdomiai, bet nesate tikri, ar ji jums tinka? kviečiame pasinaudoti mūsų testu ir konsultacija MNTEST. Kompetentingi karjeros konsultantai padės išsirinkti studijų kryptį, kuri jums tinka labiausiai ir atsakys į klausimus apie šias studijas.

Studijos užsienyje

Šią programą ir daugybę jos specializacijų galite studijuoti ir užsienyje. Nuo ko pradėti, kokios jūsų galimybės, kaip pasiruošti ir, žinoma, sėkmingai įstoti, papasakos mūsų studijų koordinatoriai.

Ekonomikos specializacijos

Keletas populiarių specializacijų:

  • Grynoji ekonomika – čia mokomasi kertinių ekonomikos dėsnių: statistikos, matematikos, susipažįstama su kompiuterinėmis programomis, skirtomis apdoroti ekonomikos duomenis.
  • Plėtros ekonomika – tai sritis, kurioje ieškoma atsakymų į tokius klausimus, kaip ekonominio augimo skatinimas, nedarbo bei socialinės ekonominės nelygybės mažinimas.
  • Organizacijų elgsena – mokslas, tiriantis, kaip individas įsilieja ir sąveikauja su kitais individais grupėje. Ieškoma atsakymų į komunikacijos, sprendimų priėmimo problemas.
  • Darbo ekonomika – tiria, kaip mikro- ir makroekonomika daro įtaką darbo jėgos poreikiui, sprendžia nedarbingumo klausimus arba reikiamos kvalifikacijos darbuotojų trūkumo problemas. Srities raktiniai žodžiai: algos, darbuotojų efektyvumas, minimalios algos, produkcija, išsilavinimo lygis ir pan.
  • Mokslo ekonomika – ekonomikos sritis, tirianti, kaip įvairios mokslo sritys ar naujos technologijos daro įtaką mikro- ar makroekonomikai. Keliami mokslo sričių finansavimo klausimai, investuotojų į tyrimus pritraukimas, valstybės ir verslo įsitraukimas į technologijų vystymą.
  • Urbanistinė, miesto ekonomika – pagrindinė jos užduotis – miestų plėtros modeliavimas. Tirsite, kaip efektyviai panaudoti miesto resursus: žmones, žemę, finansus. Taip pat tirsite atskirties, išsilavinimo ir nusikalstamumo lygio įtaką miesto ekonomikai.
  • Kitos ekonomikos sritys: eksperimentinė, informacinė, mokesčių, įstatymų ekonomika.

Karjeros kryptys

Keletas karjeros galimybių:

  • ekonomas;
  • finansų analitikas;
  • statistikos ekspertas;
  • audito pareigūnas;
  • verslo plėtros konsultantas;
  • rinkodaros konsultantas;
  • duomenų analitikas;
  • investavimo konsultantas;
  • finansų planuotojas.

Universitetai, kuriuose rasite šią studijų kryptį

Tai mūsų universitetų – partnerių, kuriuose galite rasti šią specialybę, sąrašas. Jei norite rinktis studijas viename iš šių universitetų, apsvarstykite mūsų pagalbą stojantiems.

Logotipas18
Bangor university

Bangor universitetas patenka į UK TOP 10 geriausių universitetų sąrašą, vertinant studentų pasitenkinimą studijų kokybe. Universiteto studentams siūlomos stažuotės įvairiose įmonėse, o tai leidžia ne tik puikiai pritaikyti įgytas žinias, bet ir papildomai užsidirbti.

SKAITYTI »
University of Reading
University of Reading

Reading universitetas, įkurtas 1892 m., šiandien yra laikomas stipriu Jungtinės Karalystė universitetu, sukaupusiu ilgametę patirtį aukštojo mokslo srityje. Ypatingas dėmesys skiriamas tarptautiniams studentams, jiems teikiama konsultantų pagalba, informacija prieš atvykstant studijuoti, pasitikimai oro uoste, klubai ir draugijos, padedantys tarptautiniams studentams Jungtinėje Karalystėje jaustis kaip namuose.

SKAITYTI »
Radboud University
Radboud University

Universitete studijuoja apie 20 tūkst. studentų, o personalą sudaro apie 5 tūkst. darbuotojų. Beveik 11 proc. universiteto studentų – atvykę iš 160 skirtingų pasaulio šalių. Šiuo metu universitetas siūlo 37 bakalauro studijų programas ir netgi 76 – magistro.

SKAITYTI »
Exeter University
Exeter university

Exeter University atliekami tarptautiniai moksliniai tyrimai. Ypač gerai vertinamos universiteto teologijos, sociologijos, švietimo, sporto, biologijos, visuomenės sveikatos tyrimų sritys.

SKAITYTI »
SOAS University of London
SOAS University of London

Šis universitetas įsikūręs centriniame Londone ir yra vienas labiausiai tarptautinių universitetų pasaulyje, kuriame studijuoja studentai iš 140 pasaulio šalių.

SKAITYTI »
University of East London
University of East London

Tai šiuolaikinis universitetas, įsikūręs Anglijos sostinės Londono rytinėje pusėje, dviejuose moderniuose studentų miesteliuose – Docklands ir Stratford. Šis universitetas turi daugiau nei šimtmečio istoriją ir iki pat šių dienų siūlo aukštos kokybės studijas, platų studijų programų pasirinkimą, perspektyvias karjeros galimybes ir įdomius studijų metus.

SKAITYTI »
University of Huddersfield
University of Huddersfield

Šis universitetas pavadintas Huddersfield miesto vardu, kuris yra vienuoliktas pagal dydį Jungtinėje Karalystėje. Aukštoji mokykla daug dėmesio skiria studentų verslumo skatinimui, už ką yra gavusi ne vieną apdovanojimą. Efektyvus bendradarbiavimas su įvairiomis kompanijomis ir organizacijomis yra vienas iš universiteto prioritetų.

SKAITYTI »
University of Portsmouth
University of Portsmouth

Universitetas randamas pietinėje Anglijos dalyje, Portsmuto mieste, kuris pasižymi gražiomis įlankomis ir paplūdimiais. Tai puiki vieta gyventi ir studijuoti, ne tik dėl geografinės universiteto vietos, bet ir dėl puikiai vertinamos studijų kokybės.

SKAITYTI »
University of Northampton
University of Northampton

Nortamptono miestas įsikūręs Anglijos centre, netoli Birmingamo, todėl tai puiki vieta gyventi ir studijuoti mažesniame mieste su galimybe greitai pasiekti didmiestį. Universitetas planuoja atnaujinti studentų miestelį, o šio projekto vertė – 330 milijonų svarų.

SKAITYTI »